3 טעויות בהקמת בעסק חדש

מקימים עסק? הימנעו מהטעויות הבאות 

פתיחת עסק חדש מתחילה ברעיון מעולה שתופס את היזם ויכול לעזור להרבה אנשים ,לאט לאט הרעיון מתגבש בראש וכדי ליישם אותו צריך להעיז ולהתגבר על החששות והפחדים,שהרבה פעמים הם לא מוצדקים,במיוחד אם מקימים את העסק  בצורה מחושבת ונכונה.

יזמות עסקית היא עולם גדול ונרחב עם אינספור אפשרויות עבור כל סוגי היזמים.

ישנם יזמים המעוניינים בעסק הכולל אינטראקציות בלתי פוסקות עם לקוחות, וישנם יזמים המחפשים עסק שמצריך עבודה מהבית ללא קשר אישי עם לקוחות, ישנם עסקים המצריכים השקעה כספית וישנם הרבה מאוד עסקים שלא מצריכים בכלל השקעה כספית.

יהיו ההבדלים אשר יהיו בין יזמות כזו לבין האחרת, לכולן ככולן יש מכנה אחד משותף והוא טעויות בעת פתיחת העסק. זהו למעשה אחד מן השלבים הקריטיים והחשובים ביותר, עליהם אנו מתעכבים בתחילת הקורס וכאן הבאנו לפניכם את הטעויות העיקריות שבעלי עסקים חדשים מבצעים לרוב שלא במודע.

ייחודיות וחקר קהלים

למרבה הצער, אין זה משנה עד כמה המוטיבציה שלנו תרקיע שחקים, אם לא נכיר את הקהל שלנו ולא נבצע חקר שוק מקיף או סקר חברים בסביבה הקרובה אלינו אז זו תהיה הטעות הראשונה שלנו בהקמת העסק.

אי הבנת הקהלים ,עוד לפני הקמת העסק,מונעת מאיתנו להבין בדיוק מי, מה הצרכים של הלקוחות שלנו ולמה כדאי להם לקנות דווקא מאיתנו,מי הם המתחרים שלנו ובמה אנחנו שונים או יותר טובים מהם.

תחילתו של כל עסק ועל אחת כמה וכמה כאשר מדובר ברעיון אותו אנו תופסים כחדשני, חייבת להיות מבוססת על אסטרטגיה מתוכננת היטב שמגדירה בדיוק את היוזמה העסקית, את הקהלים שלה, המתחרים, השווקים שבה תפעל והייחודיות שלה על פני שחקנים נוספים בשוק.

התנהלות פיננסית

הגישה של “כשנגיע לגשר נחצה אותו” יכולה לעבוד במקרים רבים, אך היא איננה מתאימה ליוזמה עסקית ופתיחת עסק חדש.

חשוב לתכנן את הצעדים העתידיים ,האם העסק דורש השקעה כספית או לא,בתוך כמה זמן נחזיר את הכסף שהשקענו בהקמת העסק החדש, מה את צפי ההכנסות וההוצאות באופן המדויק ביותר וזאת כדי לא להקלע למצוקה בתזרימי המזומנים וגם כדי לאפשר התנהלות נכונה אל מול רשויות החוק השונות ובראשן מס הכנסה, מע”מ וביטוח לאומי.

לימודי יזמות עסקית ,להקמת עסק חדש או לניהול נכון של עסק קיים,בהחלט עוסקים בנושאים אלו וגם בנושאים רבים אחרים כגון שיווק דיגיטלי, ניהול משא ומתן, עריכת תוכנית עסקית וטיפים להצלחת העסק.

מומלץ בחום להיעזר בשירותיהם של רואי חשבון מקצועיים המיומנים בנושא ואשר מוסמכים במתן ייעוץ והכוונה באשר לצעדים דוגמת פתיחת תיק עוסק פטור, עוסק מורשה, חברה בע”מ וכיוצא בזה.

נוסף על כך, אם מדובר ביוזמה עסקית המצריכה השקעות, אז הרי שחשוב לתת את הדעת בנושא, ניתן להעזר בקרנות מדינה שנותנות הלוואות,בקרנות פרטיות, בבנקים או במשקיעים פרטיים כמובן שניתן גם להכניס שותף לעסק שיתן לו גב כלכלי ויסייע בניהול העסק.

ניהול שוטף

זה נכון שלא כולנו נולדנו מנהלים וישנן תכונות אופי מולדות שבהחלט יכולות לסייע לנו בהקמת העסק החדש. אך כישורי ניהול וראייה ניהולית הם בהחלט מיומנויות נרכשות אותן חשוב לבסס טרם הקמת העסק.

כישורים ניהוליים יכולים להתבטא במגוון רחב של דרכים. ראשית כל, חשוב לדעת כיצד לערוך את היום על בסיס סדר עדיפויות הגיוני המתחשב בצורכי העסק.

ניהול זמן ויכולת ארגונית הם גם מיומנויות חשובות שיכולות לעשות את כל ההבדל בין עסק שמתנהל בצורה מנצחת, לבין עסק שלוקה בחבלי לידה קשים.

מעוניינים להתמקצע בעולם העסקים והנדל"ן?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

Scroll to Top

השאירו פרטים ונציגינו יחזרו אליכם בהקדם