התעניינתם ביזמות הייטק?
לאחר התפוצצות בועת ההייטק בתחילת העשור ובעקבות המשבר הכלכלי של 2008, להיות יזם בתחום ההייטק אינו דבר פשוט כפי שהיה בעבר.
בשנות התשעים יזמי הייטק הקימו מיזמים רבים המבוססים על מגוון רחב של פלטפורמות ואפליקציות, מיזמים אלה משכו בעלי ממון רבים להשקיע בענף וכאשר מיזמים רבים כשלו התפוצצה בועת ההייטק וכיום הרבה יותר קשה להקים מיזם הייטק משהיה בעבר עקב העובדה שמשקיעים לא ששים להשקיע בכל מיזם שמוצג לפניהם.
כיום, לאחר המשבר הכלכלי ב-2008 והתפוצצות בועת ההייטק חל שינוי מהותי בהתייחסות לגיוסי ממון למיזמי הייטק. נכון לשעה, על מנת להיות יזם בתחום זה יש לגבש מודל עסקי מבוסס ויעיל ולהצטייד ברעיון ריאליסטי ופרגמאטי בעל פוטנציאל משמעותי להגיע להישגים ורווחים גבוהים.
על מנת לגייס משקיעים שיזרימו כסף למיזם יש להציג בפניהם תכנית עסקית המפרטת מי הם לקוחות היעד של המיזם, מה הרווח הצפוי, מהי נקודת האיזון לרווח, מדוע הרעיון הזה הכרחי לשוק היעד, האם הרעיון הוא חדשני ומהפכני וכו’.
על מנת לחדור לשוק ההייטק בהצלחה, בית הספר ליזמות עסקית מציע ליזמי הייטק לקחת בחשבון מספר דברים שעליהם לעשות :
1. הגדרת קהל יעד – יש למצוא רעיון המכוון לקהל יעד מסוים בעל צורך ממשי במוצר.
2. כתיבת תכנית עסקית – יש לכתוב תכנית עסקית מקצועית המגדירה באופן ברור וחד משמעי את קווי היסוד של המיזם, יעדים, מטרות, רווחים צפויים, תכנוני כוח אדם וכו’.
3. גיוס מקורות מימון– מיזם בתחום ההייטק דורש ממון רב, גיוס הממון נעשה ממשקיעים פרטיים או מהממשלה. על היזם לבחור את צורת המימון האולטימטיבית למיזם על מנת שיוכל לממש את המטרות שהציב לעצמו.
4. גיוס כוח אדם איכותי – הצלחת המיזם תלויה במידה רבה באיכות העובדים. יש לגייס כוח אדם בעל ידע ויכולות שיפעל בצורה מקצועית להגשמת היעדים של המיזם.
5. זריזות –ענף ההייטק הינו ענף דינאמי מאוד המשתנה ומתעצב על פי כוחות השוק. כיום ישנו נוהג לנסות להגיע לרווחים מקסימאליים במינימום זמן ולפני הנפקת החברה בבורסה וזאת על מנת להעלות את שווי ההנפקה למחיר הגבוה ביותר על ידי הצגת תוצאות והישגים מרשימים.
6. מינוי מנהל – יזמים רבים חושבים שהם יכולים לנהל את המיזם בעצמם ואינם מוכנים להודות במגבלות שלהם. כדי שהמיזם ישגשג יש למנות מנהל שיצליח לקדם את המיזם ליעדים אותם הציב היזם. יש לבחור מנהל בעל כישורים שימשיך את דרכו של היזם, ידע לגייס עובדים טובים, יפתח את המודל העסקי ויביא לשגשוג המיזם.
בקורס היזמות בהייטק, בית הספר ליזמות עסקית מעניק ליזמים את כל הכלים והידע הדרושים להם על מנת להצליח בתחום ולפתוח חברת סטרט אפ מצליחה. המרצים בבית הספר הם אנשי הייטק בעל ניסיון עשיר בפרקטיקה ובנוסף להרצאות הם מלווים את היזמים באופן אישי לאורך הקמת החברה, כתיבת התכנית העסקית ובניית המודל העסקי.
כפי שנאמר לעיל, עולם ההייטק כבר אינו חממה ליזמים כפי שהיה בעבר ועל מנת לפרוץ את המחסום שנוצר עקב התפוצצות הבועה והמשבר הכלכלי, יש להצטייד בכל הידע והניסיון הדרושים ובכך להבטיח הצלחה עתידית בתחום.
רוצים לדעת עוד על מכללת YZM ותכניות הלימוד? התקשרו אלינו למספר הטלפון: 1599-590-690