קורס יזמות להקמת בתי קפה וקונדיטוריות
Home » קורסים » קורס – יזמות מזון » סילבוס קורס יזמות להקמת בתי קפה וקונדיטוריות
בשיתוף
על הקורס
תחום בקמת המסעדות בארץ הוא בין תחומי הפעילות המורכבים,הן בגלל אופי הפעילות העסקית והן בגלל ההשקעות הגבוהות הנדרשות בהקמת מסעדה. קורס היזמות בתחום המסעדות מעניק ליזמים מגוון רחב של כלים הנדרשים להקמת מסעדה מצליחה, תחומי הלימוד בקורס כוללים עריכת תוכנית עסקית, גיוס מקורות מימון לעסק, ניהול כספי, ניהול צוות עובדים ומלצרים, ניהול מטבח, בניית תפריטים, רישוי עסקים, פרסום ושיווק.
מודל הלימודים
תוכנית הלימודים בקורס היזמות העסקית להקמת מסעדות כוללת לימוד פרקטי ויישומי של ההיבטים התפעוליים והכספיים של עסקים בתחום המסעדות, על ידי רואי חשבון ובעלי מקצוע המתמחים בליווי אישי של בעלי של מסעדות, בתי קפה/קונדיטוריה, בארים, מאפיות וחברות קייטרינג.
למי מיועד הקורס
קורס יזמות עסקית להקמת מסעדות מיועד ליזמים המעוניינים להקים מסעדה.
תכנית הלימודים כוללת
הרצאות פרונטליות, על ידי צוות מרצים מומחים בתחומם הכולל: שפים ראשיים, בוגרי לימודים וניהול מסעדות בניו-יורק, יועצים קולינארים, רואי חשבון, כלכלנים, מנהלי חשבונות, עורכי דין, סוכני ביטוח, אנשי מכירות ושיווק, מדריכי תקשורת בינאישית וניהול משא ומתן.
הקמת בית קפה/קונדיטוריה
מבוא להקמת בית קפה/קונדיטוריה.
ענף בתי הקפה/קונדיטוריות בישראל.
הגורמים להצלחה פיננסית של בתי קפה/קונדיטוריה.
היזם ובחירת הקונצפט המתאים לך.
ניתוח הכדאיות של הקמת בית קפה/קונדיטוריה.
יתרונות וחסרונות בהקמת בית קפה/קונדיטוריה עם שותפים.
קניית בית קפה/קונדיטוריה קיים, הקמת בית קפה/קונדיטוריה חדש או הקמת בית קפה/קונדיטוריה בזכיינות.
תכנוני מס מתקדמים.
היבטים משפטיים בפתיחת בית קפה/קונדיטוריה.
כתיבת תכנית עסקית מפורטת והצגתה.
נקודת האיזון של בית קפה/קונדיטוריה (מספר הלקוחות המינימאלי לרווחיות).
יישום תכנית הקמת בית קפה/קונדיטוריה ושמירה על מסגרת התקציב.
שיקולים בבחירת ציוד למטבח.
פתיחת בית קפה/קונדיטוריה (עצמאי/חברה/שותפות).
היכן לפתוח את בית הקפה/קונדיטוריה.
עיצוב בית הקפה/קונדיטוריה (בניית קונספט, חלוקת שטחי עבודה, אחסון, אירוח ושרות, תכניות ישיבה).
טרנדים ומיתוג בעולם בתי הקפה/קונדיטוריה.
תהליכי שליטה ובקרה בייצור מזון בבית קפה/קונדיטוריה.
ניהול ספרי החשבונות בעסק.
בינוי, רישוי ותכנון בית הקפה/קונדיטוריה.
התמודדות עם רשויות המס.
קריאה וניתוח דוחות כספיים של בית קפה/קונדיטוריה.
תוכנית החונכות כוללת ללא תשלום נוסף:
• תלמידים שיתקבלו לקורס יזמות להקמת מסעדות יהיו זכאים לליווי מקצועי אישי של רואה חשבון במהלך הקמת המסעדה.
• תוכנית החונכות ליזמים תינתן לבוגרי הקורס ביזמות עסקית בתחום המזון,למשך תקופה של חצי שנה מרגע הקמת העסק וללא תשלום נוסף.