קורס יזמות להקמת מסעדות
Home » קורסים » קורס – יזמות מזון » סילבוס קורס יזמות להקמת מסעדות
בשיתוף
על הקורס
תחום בקמת המסעדות בארץ הוא בין תחומי הפעילות המורכבים,הן בגלל אופי הפעילות העסקית והן בגלל ההשקעות הגבוהות הנדרשות בהקמת מסעדה. קורס היזמות בתחום המסעדות מעניק ליזמים מגוון רחב של כלים הנדרשים להקמת מסעדה מצליחה, תחומי הלימוד בקורס כוללים עריכת תוכנית עסקית, גיוס מקורות מימון לעסק, ניהול כספי, ניהול צוות עובדים ומלצרים, ניהול מטבח, בניית תפריטים, רישוי עסקים, פרסום ושיווק.
מודל הלימודים
תוכנית הלימודים בקורס היזמות העסקית להקמת מסעדות כוללת לימוד פרקטי ויישומי של ההיבטים התפעוליים והכספיים של עסקים בתחום המסעדות, על ידי רואי חשבון ובעלי מקצוע המתמחים בליווי אישי של בעלי של מסעדות, בתי קפה/קונדיטוריה, בארים, מאפיות וחברות קייטרינג.
למי מיועד הקורס
קורס יזמות עסקית להקמת מסעדות מיועד ליזמים המעוניינים להקים מסעדה.
תכנית הלימודים כוללת
הרצאות פרונטליות, על ידי צוות מרצים מומחים בתחומם הכולל: שפים ראשיים, בוגרי לימודים וניהול מסעדות בניו-יורק, יועצים קולינארים, רואי חשבון, כלכלנים, מנהלי חשבונות, עורכי דין, סוכני ביטוח, אנשי מכירות ושיווק, מדריכי תקשורת בינאישית וניהול משא ומתן.
הקמת המסעדה
מבוא להקמת מסעדה
ענף המסעדות בישראל.
היזם ובחירת הקונצפט המתאים לך.
שרות והגשה.
ניתוח הכדאיות של הקמת מסעדה.
מדוע מסעדות נכשלות.
קניית מסעדה קיימת, הקמת מסעדה חדשה או הקמת מסעדה בזכיינות.
נקודת האיזון לרווחיות המסעדה.
תכנוני מס מתקדמים.
היבטים משפטיים בפתיחת מסעדה.
כתיבת תכנית עסקית מפורטת והצגתה.
נקודת האיזון של המסעדה (מספר הלקוחות המינימאלי לרווחיות).
יישום תכנית ההקמה ושמירה על מסגרת התקציב.
שיקולים בבחירת ציוד למטבח המסעדה.
פתיחת המסעדה (עצמאי/חברה/שותפות).
היכן לפתוח את המסעדה.
עיצוב המסעדה (בניית קונספט, חלוקת שטחי עבודה ,אחסון,אירוח ושרות, תכניות ישיבה).
טרנדים ומיתוג בעולם המסעדות.
תהליכי שליטה ובקרה בייצור מזון במסעדה.
ניהול ספרי החשבונות בעסק.
בינוי, רישוי ותכנון המסעדה.
התמודדות עם רשויות המס.
קריאה וניתוח דוחות כספיים.
תוכנית החונכות כוללת ללא תשלום נוסף:
• תלמידים שיתקבלו לקורס יזמות להקמת מסעדות יהיו זכאים לליווי מקצועי אישי של רואה חשבון במהלך הקמת המסעדה.
• תוכנית החונכות ליזמים תינתן לבוגרי הקורס ביזמות עסקית בתחום המזון,למשך תקופה של חצי שנה מרגע הקמת העסק וללא תשלום נוסף.