קורס יזמות להקמת ברים
Home » קורסים » קורס – יזמות מזון » סילבוס קורס יזמות להקמת ברים
בשיתוף
על הקורס
תחום הברים ועלם המשקאות בארץ הוא בין תחומי הפעילות המאתגרים ביותר, הן בגלל אופי הפעילות העסקית והן בגלל ההשקעות הנדרשות בהקמת בר. עולם הברים פונה לאוכלוסיה בעלת טווח גילאים מגוון החל בבני נוער ועד לאוכלוסיה בוגרת ומבוגרת, תלוי במאפיינים ובמיתוג של הבר. קורס היזמות להקמת ברים מעניק ליזמים מגוון רחב של כלים הנדרשים להקמת בר מצליח, תחומי הלימוד בקורס כוללים עריכת תוכנית עסקית, גיוס מקורות מימון לעסק, ניהול כספי, ניהול צוות עובדים ומלצרים, ניהול מטבח, בניית תפריטים, תמחור מנות, רישוי עסקים, פרסום ושיווק.
מודל הלימודים
תוכנית הלימודים בקורס היזמות העסקית בתחום המזון כוללת לימוד פרקטי ויישומי של ההיבטים התפעוליים והכספיים של עסקים בתחום המזון, על ידי רואי חשבון ובעלי מקצוע המתמחים בליווי אישי של בעלי של מסעדות, בתי קפה/קונדיטוריה, בארים, מאפיות וחברות קייטרינג.
למי מיועד הקורס
קורס יזמות עסקית בתחום הברים מיועד ליזמים המעוניינים להקים בר.
תכנית הלימודים כוללת
הרצאות פרונטליות, על ידי צוות מרצים מומחים בתחומם הכולל: שפים ראשיים, בוגרי לימודים וניהול מסעדות בניו-יורק, יועצים קולינארים, רואי חשבון, כלכלנים, מנהלי חשבונות, עורכי דין, סוכני ביטוח, אנשי מכירות ושיווק, מדריכי תקשורת בינאישית וניהול משא ומתן.
הקמת בר
סקירת ענף הברים בישראל.
עולם היין והמשקאות החריפים.
היזם ובחירת הקונצפט ומאפייני הבר.
ניתוח הכדאיות של הקמת הבר.
איתור מקומות מפתח לברים.
מדוע ברים נכשלים.
קניית בר קיים הקמת בר חדש או הקמת בר בזכיינות.
הקמת בר עם או בלי שותפים
נקודת האיזון לרווחיות בר.
תכנוני מס מתקדמים.
היבטים משפטיים בפתיחת בר.
כתיבת תכנית עסקית מפורטת והצגתה.
נקודת האיזון של בר (מספר הלקוחות המינימלי לרווחיות).
יישום תכנית ההקמה ושמירה על מסגרת התקציב.
הכישורים הנדרשים לניהול בר.
פתיחת הבר כעסק (עצמאי/חברה/שותפות).
תכנון ועיצוב הבר-חלוקת שטחים, שטיחי עבודה, הגשה, שרות ואחסון
טרנדים ומיתוג ברים.
תהליכי שליטה ובקרה בתעשיית המזון.
ניהול ספרי החשבונות בעסק.
בינוי, רישוי ותכנון הבר.
התמודדות עם רשויות המס.
קריאה וניתוח דוחות כספיים.
תוכנית החונכות כוללת ללא תשלום נוסף:
• תלמידים שיתקבלו לקורס יזמות להקמת מסעדות יהיו זכאים לליווי מקצועי אישי של רואה חשבון במהלך הקמת המסעדה.
• תוכנית החונכות ליזמים תינתן לבוגרי הקורס ביזמות עסקית בתחום המזון,למשך תקופה של חצי שנה מרגע הקמת העסק וללא תשלום נוסף.